Runway 26=08

Restaurant en Brasserie Runway 26=08 is gevestigd in een karakteristiek pand langs de start- en landingsbaan van luchthaven Oostende-Brugge. Bijzonder aan deze locatie is niet alleen het indrukwekkende uitzicht, maar ook het rijke verleden.

Avia (1942-1976)
Tijdens de tweede wereldoorlog verhuisde de Duitse bezetter de luchthaven van Stene naar de gemeente Middelkerke. De site concentreerde zich rond een oude boerderij en enkele barakken op de wijk Raversijde.

De boerderij werd omgebouwd tot mess, wat het begin betekende van het latere “Avia”. Kort nadien richtte de Regie der Luchtwegen de Internationale luchthaven op. Avia werd na de oorlog, mede door ‘kunstlievende’ collaborateurs in gevangenschap, ingericht als luchthavenrestaurant. Er prijkten diverse muurschilderijen en beeldhouwwerken met verwijzingen naar de toenmalige tijdsgeest.

Gelegen naast de aankomst- en vertrekhal (later gekend als Thierbrauhof) kende Avia zijn glorieperiode tijdens de jaren 50 en 60 als luchthavenrestaurant. Vanuit hun kleine keuken bediende de familie Recoules dagelijks enkele honderden klanten. De start- en landingsbaan 26=08, die van 2200 naar 3200 meter verlengd werd, en de bouw van de nieuwe terminal op Oostends grondgebied, was voltooid op 1 juli 1976 en betekende meteen het einde van de rol van Avia als luchthavenrestaurant.

Icarus (1982-2008)
In 1982 werd de zaak overgenomen en veranderde de naam in “Icarus”.

Met de komst van enkele onderhouds firma’s en diverse kleine luchtvrachtmaatschappijen ontstond een belangrijke trafiek tussen Oostende en het Afrikaanse continent. Door de heraanleg en de uitbreiding van de tuin en het terras,  het initiatief van het verplaatsen van de kleinvliegerij naar Apron II en de oprichting van de pilotenschool, Ostend Air College, op de eerste verdieping van het restaurant , werd Icarus betrokken bij het luchthavengebeuren.

Jaarlijks rondvluchten met de Junkers 52 , helikoptervluchtjes vanop het terras, diverse luchtshows en rockfestivals zorgden voor een meerwaarde. In 2007 werd Icarus overgenomen , waarna het in 2008 zijn deuren sloot.

Charles Lindbergh (2008-2016)
Het restaurant werd enkele maanden later heropend als “Charles Lindbergh”.

Naast restaurant en brasserie raakte De Lindbergh vooral bekend door het inrichten van diverse activiteiten. Op 3 januari 2016 sloot Charles Lindbergh definitief zijn deuren.

Runway 26=08
Vanaf april 2018 is Runway open. Het gebouw is tijdens de winter van 2017 – 2018 tot op het bot gestript en totaal vernieuwd. Een veelbelovende start van Restaurant Brasserie Runway 26=08!

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Mail naar
operations@erasmuscatering.nl
of bel +31 10 41 53 377